Startup Officer bij Misfits

Imke de Korte is vanaf juni gestart als Startup Officer bij Startersloket Misfits, Startende Wondernemers & Bijzondernemers. Hiermee is zij het eerste aanspreekpunt voor alle startende ondernemers in en om Uden. Om startende ondernemers een vliegende start te geven is Imke elke vrijdag te vinden bij ’T Handelshuys in Uden. Op afspraak vinden hier intake gesprekken met starters plaats. Het kan hier gaan om starters die al een concreet plan hebben of ondernemende mensen die willen kijken of ondernemerschap bij hen past.  In deze gesprekken wordt er gekeken naar de ondernemersdroom die de starter heeft, hoe ver de starter is in het proces en waar hij of zij tegenaan loopt en hulp kan gebruiken. Nu Misfits en UOV de Kring samen zijn gegaan is er ook een koppeling te maken tussen gevestigde ondernemers die als coach op kunnen treden en de starter verder kunnen helpen in het ondernemen. Dit leren en inspireren werkt twee kanten op  en maakt het ook zeker interessant voor de gevestigde ondernemer.

Naast het startersloket wordt er ook gewerkt aan een online platform, hier zal heel ondernemend Uden voor uitgenodigd worden. Doel is een laagdrempelig en overzichtelijk platform op te richten voor zowel startende als gevestigde ondernemers. Hier kan men online netwerken en van elkaar leren.
Daarnaast zullen er inspirerende netwerkbijeenkomsten georganiseerd gaan worden om er voor te zorgen dat partijen elkaar ook offline ontmoeten.

Imke de Korte is trendwatcher en concept ontwikkelaar, ze is initiatiefneemster van Misfits dat ze 4 jaar geleden oprichtte. Met behulp van de Rabobank Uden/Veghel en Gemeente Uden kreeg Misfits 3 jaar geleden de kans om zich te ontwikkelen in het centrum van Uden. Afgelopen januari verhuisde Misfits naar ’T Handelshuys om zich meer te kunnen mengen tussen andere ondernemers. We zijn heel blij dat Imke door deze nieuwe functie verbonden blijft met Misfits. Imke is bereikbaar via misfits@uovdekring.nl.

Misfits zet zinnen op ‘T Handelshuys

Vorige week kondigde Misfits, jonge Wondernemers en Bijzondernemers aan dat ze, na 3 jaar dankbaar gebruik gemaakt te hebben van hun locatie op het Brabantplein 30 in Uden, gaan verhuizen. Het begon 3 jaar geleden met een droom van Imke de Korte, startende trendwatcher en conceptontwikkelaar, een plek, platform en netwerk voor jonge, startende ondernemers. Dankzij Rabobank Uden Veghel en Gemeente Uden werd deze droom 3 jaar geleden werkelijkheid. Het concept Misfits kreeg steeds meer vorm en Uden leerde het steeds beter kennen.

Nu 3 jaar later is de vereniging en de identiteit van Misfits sterk genoeg om zich te gaan mengen in al het moois voor ondernemers dat Uden al te bieden heeft. “We hebben de kans die we van de Rabobank en de Gemeente Uden hebben gekregen met beide handen aangegrepen om de identiteit van Misfits op te bouwen. Nu is het tijd voor de volgende stap, op een nieuwe locatie. Op deze manier kunnen we nóg beter samenwerken, delen en netwerken. We willen startende ondernemers koppelen aan gevestigde ondernemers om op die manier, twee kanten op, energie uit te wisselen.

Met dit nieuwe doel ging Misfits op zoek naar een locatie die dit beter mogelijk maakt. “Zo kwamen we aan tafel bij Benito van Dijk, hij vertelde over het nieuwe project dat hij 1 januari 2019 start. ’T Handelshuys, maken en zaken, in de oude Leijgraaf. We kwamen met een groep Misfits kijken en zag meteen veel kansen en mogelijkheden!” Zo werd de keuze gemaakt om vanaf 1 januari te verhuizen en Misfits te mengen in al het moois dat er in ’T Handelshuys aan het ontstaan is. “Daar zullen wij ons als starters loket vestigen en ons actief in zetten, om zo het Misfits gevoel ook daar neer te zetten. Dit zal wat tijd kosten, maar we gaan er samen hard aan werken om dat in 2019 te realiseren.”
Daarnaast zal Misfits zich als vereniging ook mengen in andere bestaande initiatieven voor ondernemers in Uden, om ook op die manier elkaar te versterken. De Rabobank blijft als partner aangehaakt en zal daarbij helpen.

Succesvol Misfits gaat verhuizen

Bijna 3 jaar geleden vormde er zich een groep van jonge startende ondernemers onder de naam Misfits, jonge Wondernemers & Bijzondernemers. Op het Brabantplein in het centrum van Uden kregen zij van de Rabobank Uden Veghel en de Gemeente Uden de kans om zich te ontwikkelen en zichtbaar te worden. Daar maakte ze gretig gebruik van, en met mooie resultaten. Er ontstond een creatieve conceptstore met handgemaakte producten, door de jonge starters. Een laagdrempelige mogelijkheid om producten in het centrum te verkopen en daar van te leren en in te groeien. Ook werd er gebruik gemaakt van de laagdrempelige mogelijkheid om flexwerkplekken of een kantoorruimte te gebruiken. In de afgelopen 3 jaar werden er ruim 80 jonge starters geholpen hun ondernemersdroom te verkennen.

Zo lukte het Judith van UDID binnen 2 jaar haar eigen modelabel uit te bouwen tot een bloeiende zaak. Zo startten Mathijs Vissers en Pablo Slenders samen een communicatiebureau binnen de muren van Misfits en startte Pablo zijn droom met Misfits om in Uden een festival te starten. Maar ook heeft Alicia uit Ede haar plek gevonden om binnen de conceptstore haar merk MOS, voor rolstoelmode, van de grond te krijgen.

Ook bleek Misfits een mooi platform te zijn om verschillende evenementen en initiatieven te versterken zoals TEDx Youth Uden, Hét Udens Verkiezingsdebat en ToGetART. Dit laat zien dat Misfits meer dan een conceptstore is, maar ook een bron van energie voor belangrijke sociale thema’s.

Dankzij de kans die Misfits kreeg vanuit de Gemeente Uden en Rabobank heeft Misfits zich na 3 jaar gevormd tot een laagdrempelig platform en netwerk voor alle jonge starters van Uden én is Misfits een inspirerende winkel en werkplek geworden. Nu is de tijd rijp om van ons eilandje af te komen en ons te mengen in al het moois dat Uden voor ondernemers te bieden heeft. We willen ons graag mengen tussen gevestigde ondernemers om beide kanten op energie uit te wisselen. Een mooie kans die nu ruimte biedt voor verdere groei. Voor 2019 hebben we mooie, nieuwe plannen. Dat we een nieuwe locatie gaan vinden is zeker, maar waar we heen gaan en hoe onze volgende stap eruit gaat zien, dat houden we nog geheim. Wel zijn we samen met ondernemend Uden en gesteund door alle, tot zo ver betrokken partijen, hard op zoek naar een passende vervolgstap. Daarbij zal de Rabobank aangehaakt blijven als founding partner.

Het startersloket is elke vrijdag geopend op afspraak.

Contactgegevens

Udenseweg 2, 5405 PA Uden (’t Handelshuys)

misfits@uovdekring.nl

KVK: 987392784